Tips en trucs met de Dies van Colourful Feathers - Amy Design

Tips en trucs met de Dies van Colourful Feathers - Amy Design

De prachtige collectie Colourful Feathers heeft schitterende snijmallen waar je superveel mee kan!

Het Design Team van Hobbyzine deelt daarom graag wat ideeën met je. Gewoon omdat we meer inspiratie hebben dan we kwijt kunnen in een paar pagina's in Hobbyzine 46. 😉

We nemen het Moodboard erbij ( dat kun je gratis downloaden met de links in de speciale blog post) en werken van linksboven met de klok mee.

1) De gele papegaaien (snijmal Parrot: ADD10262 - AD - Colourful Feathers - Parrot)

Stans de papegaai maar laat het gele karton in de Die zitten: zo kun je de embossing makkelijk kleuren met inkt en fineliner.

2) Met de Pauwenstaart Die maak je zomaar een Doily (taartrondje) door hem tweemaal te stansen en beide helften tot een rondje te maken.
Het patroon is overlappend ontworpen voor dit doel. (snijmal ADD10259 - AD - Colourful Feathers - Peacock).

3) Het vogelbad verander je in een fontein door het kleine deel in de korten en boven het grote deel te plaatsen (snijmal ADD10261 - AD - Colourful Feathers - Birdbath)4) De papegaaien op het vogelbad hebben gekleurde accenten op vleugels en staart door het hoogteverschil van de embossing in te kleuren (zie tip 1). (snijmal ADD10261 - AD - Colourful Feathers - Birdbath)

5) Het vogelbad verander je eenvoudig een kandelaar door hem ondersteboven te gebruiken! (snijmal ADD10261 - AD - Colourful Feathers - Birdbath)6) De pauw maak je door de pronkveren vier keer te stansen in verschillende kleuren karton.  het kleine staartdeel stans je in een vijfde kleur.

De pauw zonder de pronkveren maar wel met kleine staart is een kip, ook leuk! (Snijmal ADD10259 - AD - Colourful Feathers - Peacock).7) Stans de rand plus pauw met de hangende staart eenmaal uit groen karton en eenmaal uit wit karton. Van het witte karton kleur je alle uitsnedes met inkt. In plaats van wit karton en inkt kun je ook design papier gebruiken.  Plaats vervolgens de gekleurde cut outs weer terug in de mal om ze vast te kunnen zetten (bijvoorbeeld met onzichtbare Scotch tape).


8) De losse pauwenveren maak je zonder vieze vingers door eerst het karton te kleuren en daarna de vorm te stansen. Op de de uitgestanste veer breng je details aan met een fineliner. (Snijmal ADD10263 - AD - Colourful Feathers - Feather) 🦚

📅 Verkrijgbaar vanaf 14 januari.

Over de schrijver
Reactie plaatsen